Galleria ravintolassamme

TULOSSA

Marianne Blomqvist  – Paradise­­

Maalauksia Galleria Loopissa 19.5.-27.6.2017 

Marianne Blomqvist on helsinkiläinen taidemaalari joka työskentelee monilla tekniikoilla: öljyvärillä, akryylillä sekä tussilla. Taiteilija käyttää työssään myös graniitti- ja marmorimineraaleja. Hänen maalauksensa syntyvät joko yhdellä kerralla « Alla Primana » tai hitaaammin monilla värikylläisillä kerroksilla maalaten.

– Aiheeni tulevat luonnosta. Maalaan intuitiivisesti mielenliikkeitäni maisemassa ja on kiinnostavaa lähteä liikkeelle yksinkertaisista elementeistä kuten kasvien maailmasta. Jokaisella kukalla on oma tarinansa kerrottavana ja jotta tarinan kuulee, on osattava kuunnella. Kukat ovat minulle selkeitä inhimillisen elämän symboleita; koen kasvin elinkaaren kuvaamisessa yhtäläisyyden naisen kasvuprosessiin ja henkiseen kehitykseen. Pyrkimykseni on luoda maalauksillani kauneutta, hyvää oloa ja valoa.

Näyttely on avoinna 19.5 alkaen ma-la klo 11-15. Tervetuloa!

Maaretta Caselius
näyttelyn kuraattori
Näyttelyinfoteosten myynti
– myös päättyneet näyttelyt
p. 050 345 8878

galleria@ravintolaloop.fi 

 

Annika Brandt

Kaiken maailman ajatuksia | All världens tankar

Maalauksia Galleria Loopissa Lapinlahden sairaalalla 7.4.–15.5.2017

Kevään kirkkaat värit ja mustavalkoinen pohdinta… sivellin ja lakana. Kaukokaipuu, uuden kohtaaminen ja ajatusten selkeyttäminen vie taiteilijaa eteenpäin; sattumia ei ole, on vain suunta jota kohti kulkea.

”Levottomuus sisälläni ajaa minut aika ajoin hakeutumaan ulos tutusta ja turvallisesta. Sattumia ei ole, on vain suunta jota kohti kulkea. Kaukokaipuu, uuden kohtaaminen ja ajatusten selkeyttäminen vie minua eteenpäin. Suuria seikkailuja en hae, minulle riittää hyvin arki ja sen tuomat mahdollisuudet. Uuteen ympäristöön asettuminen, uuden kulttuurin kohtaaminen luovat uutta ja antavat perspektiiviä elämälle. Näyttelyn teokset ovat näiltä matkoiltani, muodostamatta selkeää kokonaisuutta. Pieniä pohdintoja, arjessa olemista, unien siivittämiä hetkiä.

Näistä näyttely koostuu, nopeasti – tässä ja nyt.”

 

Näyttely on avoinna ma-la klo 11-15. Tervetuloa!

 

Maaretta Caselius
näyttelyn kuraattori
Näyttelyinfoteosten myynti
– myös päättyneet näyttelyt
p. 050 345 8878

galleria@ravintolaloop.fi 

 

PÄÄTTYNEET NÄYTTELYT

 

Mikaela Wikström                                                                                                    

Valoa | Ljus | Light

Maalauksia Galleria­ Loopissa Lapinlahden sairaalalla 24.2.–4.4.2017 

 

Mikaela Wikström on nuori helsinkiläinen kuvataiteilija, joka maalaa hiljaisuuden eri ulottuvuuksia näkyväksi. Hänen tekotapansa on moniulotteinen, ja se antaa herkällä tavalla tilaa yllätyksillekin, asioille, jotka haluavat tulla hänen teoksiinsa. Valoa | Ljus | Light on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.

– Maalaus on syntymässä. Mitä sille tapahtuu kun väreihin sekoittuu syvälle menevää valoa, aika ja tila katoavat kuin saippuakuplat taivaalle? Utelias solu kehottaa heittäytymään ja luopumaan kaikista ennakkokäsityksistä. Se antaa sydämelle luvan avautua, ja värien syleillä maalausta ympäriltä ja sisältä esiin pyrkivällä valolla. Välillä kangas jää kuin itsestään valkoiseksi, jotta valo pääsee vapaasti virtaamaan. Toisinaan se haluaa muuntua vahvaksi värikylläiseksi luomukseksi.

Hiljaa, maalaukset kuiskivat tarinansa katsojalleen. Valoa on kaikkialla.

Näyttely on avoinna

ma-su klo 11-15

 Tervetuloa!

 Maaretta Caselius

näyttelyn kuraattori

Näyttelyinfo, teosten myynti

– myös päättyneet näyttelyt

p.050 345 8878

galleria@ravintolalaloop. fi

 

Anna Mari Räsänen – Oma maa
Jonna Koskipuro – Suomujen takaa

Maalauksia Galleria Loopissa Lapinlahden sairaalalla 19.1.–20.2.2017

Kaksi helsinkiläistä taiteilijaa, jotka eivät entuudestaan tunteneet toisiaan. Kaupunki on kierrättänyt heitä eri kohdissa, samoina aikoina ja eri aikoina, sama maa jalkojensa alla.
Kaksi naista, jotka asuvat saman metsän eri reunoilla, ja joiden luovuus saa muotonsa toisaalla – saman meren eri rannoilla.

Anna Mari Räsänen
kuvataiteilija TaM, kirjailija/runoilija

Ajatus omasta maasta tuo mieleeni ihmisiä. Jotkut maalaukseni ovat luonnosmaisia, lyyrisiä henkilökuvia. Siveltimenjälki on ele, ja sehän on jo lähes sana. Maalausteni henkilöt, eivät he puhu. Ehkä heitä voi sittenkin lähestyä sisältäpäin, etsien salaisuutta, hiljaisuutta. Kirjallisena ihmisenä minua kiehtoo miettiä maalausten nimiä, etsiä runollisia viitteitä, ihmisiä ja aiheita joista löydän samuutta, jolla viimeistelisin näitten kuvien henkilöt. Näkyvintä elämässäni ovat ihmiset, toiset, seuralaiset. Voivat he olla myös ajattelijoita ja henkiä, jotka ovat tulleet minua lähelle maalatessani ja kirjoittaessani täällä, omassa maassa. Oma maa. Voi taiteilija täällä etsiä sitäkin, nähdä itsensä siinä toisin, olla se toinen.

Jonna Koskipuro
graafinen suunnittelija, TaM

Kuva
ni tulevat ilman analysointia, ne purkautuvat tunteistani. Lohikäärmeet joita maalaan eivät ole satujen kuvituskuvia, ne ovat kuvia sisäisistä maailmoistani.
Joskus voi olla vaikea näyttää kuvaa, jonka taustalla on voimakas henkilökohtainen tunne; jotkut kuvani ovat taas kiteytyksiä eri tarinoista. 

Näyttely on avoinna
Ma-su klo 11-15 Tervetuloa!

 

Maaretta Caselius
näyttelyn kuraattori
Näyttelyinfoteosten myynti
myös päättyneet näyttelyt
p. 050 345 8878
galleria@ravintolalaloop. fi

 


Viive Noor  – Rakkauden Puu 

viive-noor_yokavely-granaattiomenatarhassa_500levMohammad Barrangi Fashtam –Dream

Grafiikkaa Galleria Loopissa 30.11.2016–5.1.2017

Rakkauden puu

Mikä saa sen kehittymään, mistä se löytää voimansa elää?
Kukaan ei tiedä.

Ihmiset ovat tavanneet sen, ovat koettaneet selvittää sitä, etsiä vastausta jopa fysiikasta ja kemiasta, mutta se on pysynyt salaisuutena. Se tulee tyhjyydestä, se ei tarvitse mitään tullakseen ravituksi. Se kasvaa salaisissa puutarhoissa, piilossa silmiltä ja kulkijoilta.

Joskus se kypsyy hitaasti ja mystisesti, joskus pikkuinen siemen kasvaa valtavaksi puuksi,
joka hetkellisesti peittää puolet maailmasta, levittäytyen oksillaan yli maiden rajojen ja kielimuurien…
eikä se itse huomaa kitkerää sävyä, kun epäilevät ja laskelmoivat koettavat järkeillä kohdattuaan sen. mohammad-barrangi_6_550px_lev
Se ei pysty muovautumaan toiveisiisi tai tietoisesti kehittymään, sitä ei voi istuttaa uudestaan tai pakottaa itämään.
Ihmeellistä selittämättömässä kauneudessaan, ikuisesti ihmisen unissa.

Molemmat taiteilijat ovat myös kuvittajia sekä runsaasti ja kansainvälisesti palkittuja tahoillaan.

 

 

 

 

 

Tuomas Gustafsson – Tuonen tanssi

Maalauksia Galleria Loopissa 17.10.-28.11.2016.

Tuomas Gustafsson on espoolainen kuvataiteilija, jonka maalauksissa näkyy voima ja herkkyys yhdistettynä syvälliseen osaamisen.

Kultakauden mestarit ovat taiteilijalle esikuvia teknisessä varmuudessaan ja taituruudessaan, mutta häntä kiehtoo omassa työskentelyssään näitä ekspressiivisempi ja graafisempi ilmaisu.

Tuonen tanssi -näyttelyssä Gustafsson on keskittynyt tematiikkaan, jossa hän yhdistää eri tekniikoita, ja teosten sisällöllisenä ja visuaalisena keskiönä on ihmisfiguurin kuvaaminen. Taiteilija on inspiroitunut suomalaisesta kansanperinteestä, ja hän kuvaa kuolemaa henkilöitymänä, jonka kautta hän tuo esille kauneuden ja luonnollisuuden kaiken katoavaisuudessa.